Oudon kummun päällä paloi aarnivalkea. Missä aarnivalkea, siellä aarre ja vuorenhaltija aarretta vahtimassa. Outokummun aarre löytyi, luultiinpa kullanhohtoista kiveä ensin meteoriitiksikin. Vaan sittemmin arvokas kuparimalmi jalostui suomalaisen teollisuuden uudistajaksi, parhaimmillaan yli 1 700 kaivostyöntekijän elämäksi ja pohjoiskarjalaiseksi menestystarinaksi. Sitä menestyksen tarinaa jatkaa myös Okun Koneistuspalvelu Oku.

Intohimoinen metallimies

Kytköksiä kaivosteollisuuteen oli aikanaan myös Okua perustamassa olleella Eero Kettusella. Intohimoinen metallimies kehitti yritystään rohkeasti, uusia avauksia kaihtamatta ja ajan moderneinta valmistusteknologiaa hyödyntäen. Tunteen palon metalliin Eero oli saanut verenperintönä; Eeron isä, seppä Arvi Kettunen takoi metallia Outokummun kaivoksella yli kolmekymmentä vuotta.

Sätöksen sylissä

Teknologiat ovat kehittyneet, markkinat kasvaneet, Okun toiminta kansainvälistynyt. Pysyvää yli 40 vuoden ajan on ollut yhtiön sijainti Outokummun Sätöksen kylässä. Herran kukkarossa, hyvässä turvassa, tyynenä ja pittoreskina.

Perheyhtiön vahvuudella

Vuonna 2004 Okussa toteutettiin sukupolvenvaihdos. Eero siirtyi yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi, toimitusjohtajan vastuu siirtyi tyttärelle Päivi Kettuselle. Kolmannen sukupolven aika ottaa vetovastuu siintää tulevaisuudessa.

Hienomekaniikkaa ja tarkkuustyöstöä

Okun Koneistuspalvelusta on vuosikymmenten kuluessa kasvanut hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön erikoiskoneistamo. Okun valmistamia tarkkuusosia käytetään esimerkiksi lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa, kuidunvalmistuslaitteissa sekä elintarviketeollisuudessa.

tutustu Okun Koneistuspalveluun

OKU IKI – ja matka jatkuu!

Jo yli 40 vuoden ajan Oku on rakentanut tulevaisuutta osaamisen ja rohkeuden perustalle. Toimintaa ohjaavat jatkuva kehittyminen, asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden kuunteleminen, vastuullisuus ja rehellisyys.

Ennakkoluulottomalle ja yritteliäälle yhtiölle OKU IKI -tuotevalikoima on uuden avaus. Tarkoin harkittuna, selkeänä muotokielenä ja yhä edelleen intohimosta metalliin.

Tutustu OKU IKI -tuotteisiin